Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

RENGASRAUTA

 

Puhelin:

040 - 930 2429

-------------------------------------

Renkaanvaihtoajat sopimuksen mukaan.

Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

--------------------------------------

Sähköposti:

info@rengasrauta.fi

RENKAANVAIHTOTYÖ

 

Tilaamalla renkaanvaihtajan kotiinne ei ole tarvetta lastata renkaita autoon ja kuluttaa aikaa siirtymällä renkaanvaihtoon sekä odottaa siellä renkaanvaihtoaikaa. Puhumattakaan siitä kuinka helppoa ja vaivatonta on kun ei tarvitse poistua kotoa. Voitte nauttia vaikka samaan aikaan kupin kahvia tai tehdä muita töitä. Renkaanvaihto voidaan sopia tehtäväksi myös iltaisin ja viikonloppuisin. Teidän aikataulunne mukaisesti. 

Renkaanvaihtopaikan vaatimukset

 

OIKEA KIRISTYSMOMENTTI

Pyöränmutterien loppukiristykseen käytän momenttiavainta, jotta vanteet tulevat oikeaan tiukkuuteen. Käsivaralla tai pulttipyssyllä liian tiukalle kiristettynä vanteet voivat vahingoittua, eikä niitä välttämättä saa auki tienpäällä sattuneessa rengasrikkotapauksessa. Liiallinen kiristys vahingoittaa myös pyöränpulttia ja se voi katketa seuraavassa renkaanvaihdossa. Liian löysällä oleva vanne taas voi irrota kesken ajon ja aiheuttaa vakavan vaaratilanteen. 

 

PYÖRÄNPULTIN KATKEAMINEN

Joskus pyöränpultti katkeaa avatessa tai kiristettäessä. Syynä tähän on kulunut, heikentynyt pultti tai edellisillä kerroilla ylitiukkaan, ilman oikeaa momenttia, tehty kiristys. Ylitiukkaan tehty kiristys heikentää pulttia ja se voi katketa, koska avaamiseen joudutaan käyttämään normaalia suurempaa voimaa. Pultti voi myös katketa edellä mainitusta syystä kiritysvaiheessa vaikka käytetään oikeaa momenttia. Tällöin kysymys ei ole toiminnan virheestä vaan viallisen tuotteen hajoamisesta.

 

ALUMIINIVANTEIDEN JÄLKIKIRISTYS

Jälkikiristyksellä tarkoitetaan momenttiavaimella tehtyä oikean kiristysmomentin tarkistamista ja tarvittaessa kiristämistä 50-100 km ajon jälkeen. Alumiinivanteen jälkikiristys on tarpeen, koska alumiinivanne ei jousta muttereita kiristettäessä. Vanteen kiinnityspinnassa ja mutterin reiässä voi olla likaa tai hapettumia. Nämä aiheuttavat sen, että ajettaessa autolla mutterit alkavat elää ja voivat löystyä. 

 

Jos jälkikiristys jätetään tekemättä rengas voi irrota kesken ajon!

 

Mitä puhtaammat ja hyväkuntoisemmat vanteet ovat, sitä vähäisempi muttereiden löystymisen vaara on. Uudet alumiinivanteet vaativat kuitenkin jälkikiristyksen, koska ensimmäisessä kiristyksessä mutterit pureutuvat materiaaliin ja alkukilometrien aikana mutterit hakevat paikkansa, ja usein löystyvät hieman.

Peltivanne joustaa kiristettäessä eikä se tarvitse jälkikiristystä, koska vanteen jousto korjaa mahdollisen muttereiden elämisen.

 

Asiakas on vastuussa, että jälkikiristys tulee suoritettua!

 

RENGASPAINEET

Renkaidenvaihdon jälkeen tarkastan rengaspaineet ja asetan ne haluamaanne lukemaan.